2009. április 19., vasárnap

Bolygók Egyesült Föderációja

A Föderáció megalakulásának –úgymond-, az előzményeként, 2070 táján megalakult „a Föld Nemzeteinek az összefogása, majd egyesülése egy globális államban”, melyhez a 22. század elején Ausztrália csatlakozott utolsóként.


A Bolygók egyesült Föderációja 2161-ben alakult meg. Ezt a napot minden évben megünneplik a Földön (Nemzeti ünneppé nyilvánítják). Alapító tagjai az Emberek, a Vulkániak, az Andóriaiak, az Alpha Centauriak és a Tellariták. A Star Trek kapcsolatfelvél című filmben, már közel 8000 fényév hosszan terül el és az Alfa és a Béta kvadránst is magába foglalja a Föderáció térsége. Az idő múlásával a Föderáció több mint 150 tagbolygót és több száz kolóniát fog össze. A Föderáció államformája szövetségi köztársaság. Ez azt jelenti, hogy minden tagbolygónak saját kormánya van, segíti a kereskedelmet, a fejlesztéseket, a védelmi intézkedéseknek az ügyeit, a felfedezéseket, valamint a kulturális közösségeket. A továbbiakban pedig a Föderációs Csillagflotta felügyeleti szerve is lesz. A Föderáció adminisztratív feladatait Párizsban, törvényhozói munkásságait pedig San Franciscóban végzik.

Föderációs Tanács:
A tagbolygók választott küldöttei, San Franciscóban üléseznek az elnökkel(Jaresh-Inyo 2375 előtt elhagyta a posztot,majd Nanietta Bacco 2379-?) , akinek a hivatala Párizsban található.

Legfőbb bíróság:
Személyi szabadságjogok védelme, feladata a bíráskodás.

Katonai erő:
A Csillagflotta, több mint 2500 csillaghajóval rendelkezik.

Kereskedelem:
A Föderáció a Ferengikkel kereskedik.

2 megjegyzés:

  1. A lenézett ferengik... de azért kereskedni jók. (Elnézést a kissé epés megjegyzésért, de aki ismer, az ismeri a ferengi-imádatomat is :-)

    VálaszTörlés
  2. Szia !

    NAGYON JÓ ÉS SZÉP AZ OLDAL LE A KALAPPAL !


    Bocs hogy zavarlak de szeretnék neked segíteni !

    Kedvezményes vásárlás és internetes munka az egész Ország területén.
    www.gazdagsagunk.hupont.hu ott találsz az infóba egy hangos könyvet feltétlen nézd meg hogy megérsd mi is ez a munka a könyv időtartama 1-órás.várom kérdéseidet ,jelentkezésedet, üdv András

    VálaszTörlés