2009. április 2., csütörtök

3., Az új nemzedék – The Next Generation (TNG) (1987-1994)

Gene Roddenberry miután, a Star Trek: Phase two sorozatot elvetették, megírta az első mozi filmet az eredeti szereplőkkel, mely 1979-ben készült el. Ezután, 1986-ig három folytatás következett. Mivel a Star Trek IV: A hazatérés hatalmas sikert aratott, a Paramount szabad kezet adott Roddenberry-nek egy új sorozat elkészítésére. Az új sorozat egy teljesen új koncepció, szakítva Kirk és legénységének kalandjaival. A TNG egy évszázaddal a TOS után játszódik. Itt már a Föderáció szövetségese a Klingon Birodalom, sőt Az új hajó, az Enterpris-D legénysége közt szolgál a Klingon biztonsági tiszt, Worf hadnagy. Itt már a szereplők kapcsolatai jobban kidolgozottak, előtérbe kerülnek az emberi kapcsolatok és hangsúlyosabb a Föderáció fő alapelve, az „Elsődleges irányelv” (lényege: A Föderáció nem avatkozhat bele, más kultúrák fejlődésébe).
Roddenberry a sorozat producere volt ugyan, de befolyása egyre inkább gyengült. 1991-ben elhunyt, s ezt követően a Star Trek jelentős változásokon ment át. Rick Berman (producer) irányítása révén a sorozat sokkal akció dúsabb lett és a korábban megszokott békés jövő képre a háborúk lehetősége is árnyékot vetett.

Főszereplők:

Patrick Stewart Jean-Luc Picard kapitány (Robin Hood, Halálvonat, Karácsonyi ének)

Jonathan FrakesWilliam Thomas Riker parancsnok (Titkok könyvtára 2, Trekkerek)

Brent Spiner Data parancsnok-helyettes (A küszöb, Váratlan szerelem, Trekkerek)

LeVar BurtonGeordi LaForge alhadnagy / hadnagy/ Parancsnok-helyettes (Ali, Trekkerek)

Michael DornWorf hadnagy (Gépek lázadás, Ali, Nagy trükk, Trekkerek)


Gates McFaddenDr.Beverly Crusher parancsnok (Mocsok, Hawaii üzenetek, Filofax)

Marina SirtisDeanna Troi parancsnok (Ütközések, Pokoli játszma, A rémület múzeuma)

Denise CrosbyNatasha Yar hadnagy (Deep impact, Max, Rejtélyes félelem, Trekkerek)

Wil WheatonWesley Cruher zászlós (A sors könyve, Piton, Trekkerek)

Whoopi Goldberg - Guinan, Csillagbár vezetője

Picard kapitány egy Francia származású veterán. Nagyon diplomatikus, fegyverhez csak a végső esetben nyúl, ha már valóban nincs más kiút a helyzet megoldására. Picard kapitány első benyomásra, tekintélyt parancsoló, kissé merev, távolság tartó s már-már rideg, de idővel tisztjei –és a nézők is- megismerik valódi személyiségét. Számára (mint minden kapitánynak), legfontosabb a hajó és legénységének a védelme. A kapitány karaktere határozza meg, a sorozat világ szemléletét: A pozitív jövőt, az erkölcsiséget.

A USS Enterprise-D a Csillagfotta legújabb zászlós hajója, válogatott legénységgel. Feladatuk továbbra is az űr jelenségek vizsgálata és fajok felkutatása, de ebben a sorozatban a hajó inkább felfedező és diplomata feladatokat lát el (nem hadihajó). Esztétikailag szép megjelenés és egyben a legújabb high-tech felszereltség jellemzi. A hajó fedélzetén már nem csak a legénység kapott helyet, hanem azok család tagjai is velük utaztak. Az Ő kényelmüket, szórakozási , tanulmányi és egyéb lehetőségeiket szolgálta a hajóba beszerelt legújabb technológiai vívmány a holofedélzet. Kis közösségként éltek együtt az emberek.

5 megjegyzés:

  1. Kb. 1700 ember, jó "kis" közösség :-D Én is szívesen élnék velük :-D

    VálaszTörlés
  2. Az :D Nem vannak sokan, de kevesen se. Én is becsatlakoznál szívesen hozzájuk :D

    VálaszTörlés
  3. Schönes homepage!
    wen ich zeit habe noch mal ich komme ;)
    immer mit liebe...

    schair (hi5)

    www.schair.de.tl

    Yakup ICIK
    Germany

    VálaszTörlés