2009. április 2., csütörtök

2., Rajzfilm sorozat – The Animated Series (TAS) 1973-1974 (22 epizód)

Roddenberry új Star Trek sorozatot szeretett volna indítani, de a televíziós vezetőket nem sikerült meggyőznie. A társaságok vezetői nem akarták, hogy az Eredeti sorozat veszítsen nézettségéből. Így folyamatosan csak azt ismételték inkább. Végül sikerült annyit elérnie, hogy a sorozat rajz film formájában folytatódhatott. Több rész, az eredeti sorozatbeli részek folytatása volt. Az eredeti sorozat legénységének az összes szereplője megjelent a rajzolt világban, kivéve Chekov. A rajz filmek Kirk, Spock és McCoy további kalandjait mesélik el. Különleges volt még, hogy szinkron hangokat, az eredeti szereplők adták a karaktereknek. A rajzos műfaj lehetőséget adott, látványosabb és változatosabb idegen fajok és helyszínek bemutatására (az eredeti sorozat elkészítésére igen szűk keret állt a rendelkezésükre, ezért a minősége nem a legjobb volt). A rajzfilm sorozat 1974-ben Emmy-díjat nyert, a legjobb gyermek műsor kategóriában.

A rajongók által a legjobbnak tartott rész, a „Yesteryear”, mely az eredeti sorozat szellemét megtartva meséli el, hogy az idő utazó Spock miként menti meg gyermekkori önmagát. Érdekesség, hogy itt jelenik meg először az űrhajón, a holofedélzet. Valamint a „The Slaver Weapon” című epizódot, Larry Niven írta az egyik saját novellája alapján.

2 megjegyzés:

  1. Amikor néztem az előző post TAS videóját éppen az jutott eszembe, hogy vajon ma hány nyegle, öntelt színész (tisztelet a kivételnek) állna oda hangot adni olyan rajzfilmkaraktereknek, amelyeknek az eredetiét ők alakították. Nem tudom, a Chekov karaktert végül miért hagyták ki a TAS-ból, de a többiek művészi alázata előtt le a kalappal! Így lett igazi a TAS, az eredeti hangokkal.

    VálaszTörlés
  2. Hogy miért hagyták ki Chekov-ot, az számomra is furcsa. Lehet, hogy nem akarta vállalni a hangot, és ezért hagyták ki?

    VálaszTörlés